Etusivu » Ajankohtaista » Juhannusta ja lämpöä pukkaa

Juhannusta ja lämpöä pukkaa

kirjoittanut

kategoriassa , .

Alkanut kesä vaikuttaa toistaiseksi lupaavalta yleisen vehreyden, marja- ja sienisatojen sekä lämpötilojen osalta. Sateinen toukokuu ja lumen runsaus viime talvena etelässäkin toivat mukanaan poikkeuksellisen aikaisen ja rehevän alkukesän. Heinänteossa ollaan Enäjärven rantamilla jo ennen juhannusta. Lieneekö tällaista tilannetta ollut aikaisemmin? Toivottavasti koko kesästä muodostuu sopivan lämmin, kohtuudella, eikä liian kuiva. Jo nyt ensimmäiset kantarellit pilkistävät vakiopaikoistaan odottaen lämpöä ja kosteutta.

ESY:n saamissa sähköposteissa ja puhelimitse saaduissa viesteissä on ollut tänä kesänä ikävän paljon havaintoja nopeusrajoituksen rikkomisesta ja häiritsevästä vesillä liikkumisesta. Varmaankin kauniin alkukesän, pandemian sekä lisääntyneen etätyöskentelyn johdosta aikaa vietetään entistä enemmän mökeillä, mikä on tietenkin hieno asia. ESY:n hallitus muistuttaa vesilläliikkujia koko järven alueella voimassa olevasta 10 km/h nopeusrajoituksesta ja huomaavaisuudesta muita rannalla asuvia ja oleskelevia kohtaan. Tämä koskee niin moottoriveneellä kuin vesiskootterillakin ajavia. Edestakaisin ajamista varsinkin järven kapeilla osilla tulisi välttää. Myös luonto kiittää, kun et käytä varsinkaan polttomoottorilla varustettuja laitteita rantojen ja lintuluotojen läheisyydessä.

ESY järjestää tänä kesänä yhdessä järven kalastuskuntien kanssa kaikuluotauksen järven kalakannan selvittämiseksi ja sen perään hoitokalastuksen ESY:n omistamalla nuotalla ja nuottalautalla. Tuossa yhteydessä ammattikalastaja tulee neuvomaan nuottausta. Palaamme sivuillamme lähemmin tapahtumaan, johon toivotaan innostuneita osallistujia järvemme rannoilta. Myöhemmin syksyllä on tarkoitus järjestää muikkutapahtuma Sipilän rannassa. Palaamme asiaan tarkemmin loppukesällä.

Tänä kesänä suoritetaan Uitsalmen niitto eli vesikasvien poisto poikkeuksellisesti kahdesti, kun yleensä teemme sen kerran kesässä. Näin saadaan veden virtausta parannettua ja toki samalla Salmesta veneellä kulkeminen helpottuu.

Haluan esittää koko yhdistyksemme puolesta lämpimät ja suuret kiitokset pitkäaikaiselle puheenjohtajallemme Heikki Halttuselle, joka itse halusi siirtyä ”jäähdyttelemään” hallituksen rivijäseneksi. Heikin työ yhdistyksen puolesta on ollut pyyteetöntä, arvokasta ja erittäin ammattitaitoista. Toivon hartaasti, että Heikin kokemus on jatkossa yhdistyksen ja hallituksen käytettävissä vielä pitkään.

Hyvää, lämmintä ja turvallista kesää kaikille!

Hannu Lumme