Etusivu » Ajankohtaista » No eipä tullut talvea

No eipä tullut talvea

kirjoittanut

kategoriassa .

Hyvät jäsenet

Syksyllä 2019 sateiden johdosta vesi järvessä nousi tavallista korkeammalle. Järvi jäätyi moneen kertaan ohueen jäähän, joka suli aina pois. Tämän vuoden alussa sama meno jatkui. Lumeton maa ja vapaa järvi eivät suosineet talvilomalaisia. Hiihtolomaa ennen vielä myrsky kaatoi puita ja repi järveen jätettyjä laitureita irralleen. Minunkin laiturini meni kolmeen osaan, jotka kaikki kyllä löytyivät. Ja ylimääräisiäkin monta. Edellisen kerran laituri irtosikin silloin Tapaninpäivän myrskyssä, joka vei kymmenkunta puutakin.
Korkea vedenpinta antaa hyvät mahdollisuudet tarkkailla pohjapadon toimivuutta kesän aikana. Nyt vedenpinta on varmasti korkeimmillaan. Kun lunta ei ole niin sulavesiä ei ole tulossakaan ja keväällähän ei juurikaan sada. Yhdistyksen toimesta vedenkorkeus padolla mitataan viikoittain. Pohjapadon lupaan liittyvä tarkkailusuunnitelma on Uudenmaan ELY-keskuksen käsittelyssä ja se hyväksytään vielä kevään aikana.
Hallituksen toiminta on sujunut hyvin ja käsiteltäviä asioita on ollut varsin paljon. Onneksi hallituksen jäsenten asiantuntemus on varsin laaja-alaista. Tiedotuslehtemme on saanut jatkuvasti hyvää palautetta.
Hyvää kevättä kaikille toivottaen-

Heikki Halttunen
puheenjohtaja
8.3.2020